Hvorfor kom inflationen tilbage? Skyldtes det hovedsageligt problemer med virksomheders supply-chains, energikrise relateret til krigen, for ekspansiv finanspolitik eller peger pilen på centralbankerne? Hvad er den aktuelle status?: Inflationen ser ud til at være på vej ned, men kerneinflation er stadig høj og lønstigningstakten øget – hvordan vil det spille sig ud herfra? Og hvad med pengepolitikken? Indtil videre har der tilsyneladende været en beskeden effekt på realøkonomien af de markante rentestigninger. Skyldes det bare ”long and variable lags” eller er noget ændret? Hver oplægsholder giver en kort præsentation, hvorefter emnerne diskuteres oplægsholderne imellem samt med deltagelse og spørgsmål fra publikum.
Lars Christensen specialiserer sig i international økonomi og pengepolitik og har over 25 års erfaring blandt andet som embedsmand og bankøkonom. Lars er desuden research associate og ekstern lektor ved Copenhagen Business School.
Søren Hove Ravn er lektor i økonomi på Københavns universitet og visiting scholar i Danmarks Nationalbank. Hans forskning har blandt andet drejet sig om makroøkonomi, pengepolitik og makrofinans.
Signe Krogstrup er direktør i Danmarks Nationalbank og er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og PhD i international økonomi fra Geneve. Tidligere har hun arbejdet for IMF i Washington og i den Schweiziske centralbank.
Præsentationerne kan findes her.