Data Science for Økonomer: Nye tider eller gammel vin på nye flasker?

 

Først hed det bare data, så big data, og nu hedder det data science – men hvad handler det egentlig om? Økonomer har altid været gode til dataanalyse, men fysikere, ingeniører og dataloger nærmer sig, eller er ved at overhale, økonomernes position, også når det handler om samfundsvidenskabelige og økonomiske emner. Foredraget vil give en indføring i hvad data science er, hvordan det (ikke?) adskiller sig fra traditionelle metoder i økonomi, give eksempler på brug af bl.a. machine learning på emner der ligger økonomers hjerte nært, og lægge op til en diskussion af fordele og ulemper ved nye, datadrevne metoder i forskning og praksis.

 

David Dreyer Lassen er professor ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet. Han underviser bl.a. i Social Data Science og er centerleder for Centre for Social Data Science under det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

 

Arrangementet finder sted mandag d. 19. marts kl. 17:30 i lokale 35.01.44 på CSS, Københavns Universitet, Øster Farimagsgade 5, 1014 København K (indgang sker via Gammeltoftsgade 13 og lokalet er i kælderen)

 

 

Der serveres sandwich og vand fra kl. 17:00 til 17:30. Tilmelding sker ved at skrive til nof@nationalbanken.dk