Deleøkonomi

Deleøkonomi adskiller sig fra traditionelle økonomiske transaktioner ved at privatpersoner snarere end virksomheder stiller et aktiv til rådighed for andre mod betaling. Ny teknologi og digitale platforme muliggør matching mellem ejere og lejere. Smartphones med GPS gør tingene nemme at finde. Sociale netværk spiller en rolle i at opbygge tillid, og online betalingssystemer klarer transaktionerne.

 

Deleøkonomi i den ene eller anden form vinder frem og skaber 'disruption' forskellige steder i samfundet – men hvor stort er omfanget egentlig? Hvilke samfundsøkonomiske gevinster og omkostninger kan vi forvente? Hvilket behov for regulering medfører de nye teknologier? Og hvordan støder det sammen med den praktiske virkelighed?

 

Torben M. Andersen er professor ved Aarhus Universitet og var desuden formand for De Økonomiske Råd 2001-03 og formand for Velfærdskommissionen 2003-06. Kåre Riis Nielsen er chef for Erhvervsministeriets Disruption Taskforce og har tidligere været politisk direktør for Uber i Norden og Baltikum samt blandt andet chef for public affairs i Novozymes.

 

Der serveres sandwich og vand fra kl. 17.00 til 17.30.

 

Arrangementer finder sted på CSS lokale 35.01.06

 

Tilmelding sker ved at skrive til nof@nationalbanken.dk