Flash boys in Denmark - Algoritmehandel i Danmark

Da bogen "Flash boys" af Michael Lewis - forfatteren til bogen the Big Short, der netop har haft filmpremiere - udkom i 2014, blev den hurtigt #1 på New York Times bestseller liste. Den handler om højfrekvenshandel på det amerikanske aktiemarked og har skabt en del debat.

 

Finanstilsynet har for nylig undersøgt algoritmehandlen i Danmark og udgivet en rapport herom. På mødet vil Birgitte Søgaard Holm, tidligere afdelingschef i Nationalbanken og nuværende vicedirektør i Finanstilsynet, introducere emnet. Forfatteren bag rapporten, Frederik Elm Ougaard, vil præsentere rapportens resultater.

 

Peter Norman Sørensen, vinder af bl.a. Uddannelses- of Forskningsministeriets EliteForsk-prisen i 2012,  vil herefter bidrage med en gennemgang af teori om markedsmikrostruktur, samt en diskussion af algoritmernes rolle i aktivmarkeder.

 

Mødet, der er forbeholdt foreningens medlemmer (klik her for indmelding), afholdes ved Bispetorvsannekset, lokale 325, og der serveres sandwich og øl/vand fra kl. 16.30 til 17.00. Tilmelding sker ved at skrive til nof@nationalbanken.dk