Hvordan måler vi velstand? Deleøkonomi, BNP og dets begrænsninger

 

Bruttonationalproduktet (BNP) og dets begrænsninger kender de fleste – men hvordan har det mundrette begreb det egentlig i en verden under hastig forandring? På trods af sine mangler bruges BNP ofte, når et samfunds samlede velstand skal koges ned til ét tal. Det har derfor stor betydning for planlægningen af den økonomiske politik og internationale sammenligninger. I foredraget vil Jørgen Elmeskov diskutere de udfordringer BNP måling står overfor i forbindelse med teknologisk udvikling, digitalisering, globalisering og deleøkonomi.

 

Jørgen Elmeskov er Rigsstatistiker i Danmarks Statistik siden 2013. Han har tidligere været vicecheføkonom i OECD og direktør for OECD's Policy Studies Branch samt medlem af en række kommissioner, herunder Velfærdskommissionen, Klimakommissionen og Pensionskommissionen. Jørgen Elmeskov er desuden medlem af Klimarådet.

 

Arrangementet finder sted onsdag d. 28. februar kl. 17:30 i lokale 35.01.05 på CSS, Københavns Universitet, Øster Farimagsgade 5, 1014 København K (indgang sker via Gammeltoftsgade 13 og lokalet er i kælderen)

 

Der serveres sandwich og vand fra kl. 17:00 til 17:30. Tilmelding sker ved at skrive til nof@nationalbanken.dk